Για πρώτη φορά Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται και διοργανώνει για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας-μεγάλων αποστάσεων. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο ΝΑΟΚ, μια τέτοια διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά και στη χώρα μας.

Ως ορόσημο χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη διοργάνωση οι συμμετέχοντες οι οποίοι ήταν, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κυριάκος Γιαννόπουλος, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστα Ζορμπάς, ο Προέδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας Γιώργος Δημουλής, το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ Άκης Παυλογιάννης, ο νομικός σύμβουλος της ΚΟΕ Σπύρος Κλαδάς, και ο Τεχνικός Συμβούλου Κολύμβησης μαραθώνιας-μεγάλων αποστάσεων της ΚΟΕ και Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 29 Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ και αναμένεται να συμμετάσχουν περί τους 200 αθλητές και αθλήτριες. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) Ηλικιακών Κατηγοριών (LEN European Junior Open Water Swimming Championships) περιλαμβάνει κατηγορίες αθλητών και αθλητριών: παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων και νέων ανδρών και γυναικών με συμμετοχές από 25 εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

Στη σημερινή συνέντευξη, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Κυριάκος Γιαννόπουλος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερη τιμή για την Ομοσπονδία την επιλογή της χώρας μας για την διεξαγωγή των αγώνων, τους οποίους χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικούς. Επίσης, ανέφερε ότι η επιλογή της Κέρκυρας δεν είναι τυχαία καθώς «ο ιδανικότερος τόπος είναι αυτός που έβγαλε τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου δήλωσε ότι ο Δήμος είναι και θα είναι αρωγός προκειμένου οι αγώνες να διεξαχθούν με άρτιο τρόπο και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ότι οι διοργανωτές εμπιστεύτηκαν την Κέρκυρα και τον Δήμο για μια τέτοια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Επίσης, ανέφερε ότι «σήμερα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην αθλητική μας κληρονομιά, ανοίγει μία πύλη προς το όραμά μας να μπορεί η Κέρκυρα να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Αυτή είναι η δέσμευση και η στόχευσή μας. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε κινηθεί με επιτυχία ως τώρα και αυτή την προσπάθεια θα συνεχίσουμε ακούραστα. Εύχομαι σύντομα να έχουμε τις εγκαταστάσεις κολύμβησης που μας αξίζουν».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου του ΝΑΟΚ Γιώργου Δημουλή αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζορμπά, οι οποίοι χαρακτήρισαν τιμή για τον όμιλο και την Κέρκυρα την επιλογή του τόπου μας για διεξαγωγή των αγώνων.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης επισημαίνοντας ότι είναι από τους πλέον σημαντικούς αγώνες στις κατηγορίες των νέων.

Τέλος, επισημάνθηκε η στενή συνεργασία φορέων και τοπικών αρχών για την άψογη διοργάνωση και διεξαγωγή τους που εκτός των άλλων θα προβάλει την Κέρκυρα σε όλη την Ευρώπη.