Κολύμβηση: Περιφερειακό πρωτάθλημα και Θερινοί αγώνες προαγωνιστικών

Στην τελική ευθεία για τον τελευταίο και σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς βρίσκεται το κολυμβητικό τμήμα του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας. Λίγες μέρες απέμειναν για την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, καθώς διανύουμε την τελευταία εβδομάδα της περιόδου φορμαρίσματος, διάρκειας τριών εβδομάδων, ενόψει της 1ης φάσης πανελληνίου πρωταθλήματος για αγωνιστικές κατηγορίες και του περιφερειακού πρωταθλήματος για τις προαγωνιστικές, που θα διεξαχθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, στις 30/06-01/07/2023.

Με αυτούς τους αγώνες, κλείνει ο κύκλος μιας χρονιάς που κύλησε ομαλά συγκριτικά με προηγούμενες καθώς το κολυμβητήριο έμεινε ανοιχτό σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Αυτό ωστόσο, δεν αναιρεί την ύπαρξη προβλημάτων όπως για παράδειγμα το κρύο νερό κατά την χειμερινή περίοδο, την έλλειψη καθαριότητας στον χώρο των δεξαμενών, την μη υπερχείλιση του νερού της πισίνας, την απουσία θέρμανσης τόσο στους χώρους της πισίνας όσο και στον χώρο των αποδυτηρίων και λοιπών ζητημάτων που στέκονται εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Εντούτοις, οι κολυμβητές/-τριες του ΝΑΟΚ, έδωσαν τον βέλτιστο εαυτό τους και προετοιμάστηκαν όσο το δυνατόν καλύτερα, για αυτόν τον αγώνα. Αναλυτικότερα, η σεζόν αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί από την προσπάθεια αναδόμησης των τμημάτων υποδομής με κορωνίδα την δημιουργία, εκ του μηδενός (σχεδόν), προαγωνιστικής ομάδας που αριθμεί αυτή στην στιγμή 9 πολλά υποσχόμενους κολυμβητές, ηλικίας 9 έως 12 ετών, που πρόκειται να αποτελέσουν τον πυρήνα της ομάδας τα επόμενα χρόνια, με σκοπό την δημιουργία αγωνιστικής ομάδας, αλλά και του γενικότερου κλίματος κατεύθυνσης προς τον πρωταθλητισμό.

Στον τελικό αγώνα στόχο της χρονιάς επομένως, ο ΝΑΟΚ θα συμμετέχει με 10 κολυμβητές, 7 προαγωνιστικής κατηγορίας και 3 αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει εκπροσώπηση στα 50-100-200 ελεύθερο, 50 ύπτιο και 50 πεταλούδα. Σε όλα τα αγωνίσματα, αναμένονται ατομικές επιδόσεις, ως απότοκο της καλής δουλειάς που γίνεται στην προπόνηση και της αγαστής συνεργασίας προπονητών – αθλητών – γονέων, με ελπίδες διάκρισης στις υψηλότερες θέσεις κατάταξης και την κατάκτηση μεταλλίων στα 50 ελεύθερο και 50 ύπτιο. Αξίζει να σημειωθεί, πως παρόλο που πολλά από τα παιδιά που διεκδικούν μετάλλιο στο περιφερειακό πρωτάθλημα, βρίσκονταν μέχρι και τον Δεκέμβρη του προηγούμενου έτους, στο τμήμα ακαδημιών, έφτασαν σε διάστημα 6 μηνών, σε σημείο να συναγωνίζονται ισάξια συναθλητές τους που είχαν εκτεθεί στην προαγωνιστική προπονητική διαδικασία πολύ νωρίτερα. Συνεπώς, αυτό αναδεικνύει το ταλέντο που υπάρχει στις τάξεις των τμημάτων υποδομής του ΝΑΟΚ.

Κλείνοντας, το προπονητικό επιτελείο, εκφράζει την ικανοποίηση του για την φετινή πορεία των προπονήσεων αλλά και των αγωνιστικών υποχρεώσεων του τμήματος, καθώς και την αισιοδοξία του για τους επικείμενους αγώνες.