Η Κωπηλάτρια Του ΝΑΟΚ Έλενα Διαβάτη Στην Εθνική Για Το Βαλκανικό

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώνεται η χρονιά για το κωπηλατικό τμήμα του ΝΑΟΚ όσον αφορά τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας. Μετά από το αργυρό αλλά και χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων στα μέσα Ιουλίου, η πρόσφατη επιτυχία έρχεται να επισφραγίσει την πέραν του δέοντος εξαιρετική πορεία του τμήματος με την πρόκριση της Έλενας Διαβάτη στο σκιφ κορασίδων στην Εθνική ομάδα παίδων/κορασίδων που θα συμμετέχει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κωπηλασίας στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι κωπηλάτες του ΝΑΟΚ Έλενα Διαβάτη στην κατηγορία σκιφ κορασίδων και ο Αχιλλέας Μοναστηριώτης στην κατηγορία σκιφ παίδων. Οι δοκιμασίες ξεκίνησαν με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες για τους αθλητές όλων των σωματείων στις 18:40 το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν το ίδιο βράδυ στις 21:10.

Η Έλενα Διαβάτη μετά από μία καθαρή εμφάνιση τερμάτισε 2η στην σειρά της πετυχαίνοντας συνολικά τον 3ο καλύτερο χρόνο και από τις 20 κωπηλάτριες στο σκιφ κορασίδων και όπως ήταν αναμενόμενο πήρε την πρόκριση αφού θα επιλέγονταν οι 4 καλύτεροι χρόνοι από τον ομοσπονδιακό προπονητή. Ο Αχιλλέας Μοναστηριώτης δυστυχώς μετά από μια αναποδιά στην εκκίνηση χάνοντας πολύτιμο χρόνο και αγωνιζόμενος κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες όπως αναφέραμε τερμάτισε 4ος στην σειρά του χωρίς να καταφέρει να προκριθεί μετά από εξαιρετική προσπάθεια.

Ο επικεφαλής προπονητής του κωπηλατικού τμήματος κος Αλέξανδρος Γκόγκας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόκριση της Έλενας στην Εθνική ομάδα αλλά και από την συνολική ομαδική και ανοδική πορεία της ομάδας. Επίσης ευχόμαστε την καλύτερη επιτυχία στην κωπηλάτριά μας Έλενα Διαβάτη στην συμμετοχή της με την Εθνική ομάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα όπου είμαστε παραπάνω από σίγουροι ότι η εμφάνισή της θα μας κάνει περήφανους.