Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Regatta Brindisi-Corfu 2023

Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

Χθες Τετάρτη 14/06 έληξαν οι εκδηλώσεις που ολοκλήρωσαν την φετινή 37η Regatta Brindisi – Corfu η οποία θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένη και από πλευράς συμμετοχών και καιρικών συνθηκών. Εμείς εδώ στην Κέρκυρα έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπέρ-ευχαριστημένοι. Πρώτα πρώτα λόγω της πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης από πλευράς του συνδιοργανωτή ομίλου Ι.Ο.Μ.Α.Γ. ο οποίος, για άλλη μια φορά, έστησε μια αληθινή γιορτή για την ιστιοπλοΐα που ικανοποίησε κερδισμένους και χαμένους και αποζημίωσε για όποια ταλαιπωρία!

Τα αποτελέσματα επίσης προσέφεραν ιδιαίτερη χαρά, καθώς οι κερκυραϊκές συμμετοχές επέδειξαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στα 37 χρόνια ύπαρξης του αγώνα, τόσο από πλευράς ποιότητας πληρωμάτων όσο και ικανότητας σκαφών.

Συγκεκριμένα το σκάφος CLEOPATRA του Ι.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑΣ με κυβερνήτη την Δώνια Μεταλληνού κατέλαβε την 1η θέση στην Classe B ανάμεσα σε 31 σκάφη και την 4η θέση στη γενική κατάταξη σε 81 σκάφη. Στην ίδια κατηγορία το σκάφος RUSH του Ι.Ο.Μ.Α.Γ. με κυβερνήτη τον Μιχάλη Τσατσόπουλο κατέλαβε την 2η θέση και την 5η θέση στη γενική κατάταξη. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε το σκάφος LAVORO του Ι.Ο.Μ.Α.Γ. με κυβερνήτη τον Σωτήρη Βλάχο που κατέλαβε την 5η θέση στην Classe C, και το σκάφος COCOBIL II του Ν.Ι.Ο.ΠΡΕΒΕΖΑΣ με κυβερνήτη τον Νίκο Σαραϊλίδη που κατέλαβε την 6η θέση στην ίδια κατηγορία. Σημαντική όμως ήταν και η γενικότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων με πληρώματα που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε έναν, ομολογουμένως, απαιτητικό αγώνα: Βιργινία του Ι.Ο.Μ.Α.Γ. με κυβερνήτη τον H. Zdenek, Cariad Bach του Ι.Ο.Μ.Α.Γ. με κυβερνήτη τον W. Davis, Volunteer of st. Ives του Ι.Ο.Κ. με κυβερνήτη τον N.J. Davidson, Bobona του Ν.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με κυβερνήτη τον Κ. Ζορμπαλά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει και το ανθρώπινο. Το σημαντικότερο στο όλο εγχείρημα έγκειται στο γεγονός ότι μέσω της ιστιοπλοΐας δημιουργούνται σχέσεις ανάμεσα σε λαούς και ανθρώπους. Ενώνονται οι δύο πλευρές του Ιονίου με δεσμούς φιλίας ακατάλυτους, ενώνονται όμως και οι δικοί μας άνθρωποι. Λαμπρό παράδειγμα το CLEOPATRA που αγωνίστηκε με πλήρωμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με σύνθεση: Δώνια Μεταλληνού κυβερνήτης Ι.Ο.Κ., Γιώργος Βίτσος Ι.Ο.Κ., Γιάννης Λούβρος Ν.Ο. ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Μιχάλης Λιβάνης Ι.Ο.ΙΘΑΚΗΣ, Νίκος Βλάχος Ι.Ο.Μ.Α.Γ., Ευγένιος Γιούργας Ν.Α.Ο.Κ., Ανδρέας Δελφός Ν.Α.Ο.Κ.. Αν και προέρχονται από το Βορρά ως τον Νότο της Περιφέρειας αγωνίστηκαν ως ομάδα και έφεραν εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Αμφιβάλλει κανείς ότι η ιστιοπλοΐα μας ενώνει;