Κολύμβηση: 2ος Χειμερινός Αγώνας Προαγωνιστικών Κατηγοριών

Συνεχής πρόοδος και βελτίωση των ατομικών ρεκόρ για το κολυμβητικό τμήμα του ΝΑΟΚ. Οι 2οι χειμερινοί αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών στα Ιωάννινα το Σάββατο 03/02 αποτέλεσαν “αγώνες προπόνησης” για τους κολυμβητές του ΝΑΟΚ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενσωματώσουν τεχνικά σημεία που δουλεύονται στην προπόνηση στο αγωνιστικό κολύμπι τους. Με αυτόν τον τρόπο, βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις για ακόμα μια φορά και παραμένουν στις υψηλότερες θέσεις κατάταξης πανελλαδικά. Ενδεικτικά, αξιοσημείωτες επιδόσεις ήταν:

Κορίτσια 12 ετών
Γισδάκη Αναστασία 50 ελεύθερο: 33.93

Κορίτσια 10 ετών
Διαβάτη Αμίνα 50 πρόσθιο: 49.62
Κουλουρίδη Μιχαέλα Αντωνία 100 ύπτιο: 1.37.55

Αγόρια 10 ετών
Ίσερης Γεώργιος 50 πρόσθιο: 50.27

Στην αποστολή συμμετείχαν η Καντά Βασιλική η οποία πέτυχε επίσης εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις στα 50-100 ελεύθερο και 50 πεταλούδα και η Frezza Νεφέλη η οποία παρά την ασθένεια που την ταλαιπώρησε την ημέρα των αγώνων έδειξε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, αφήνοντας θετικό πρόσημο για την συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κολυμβητές μας το προηγούμενο διάστημα, άλλοτε έχαναν προπονήσεις λόγω βλάβης στον λέβητα του κολυμβητηρίου και άλλοτε αναγκάζονταν να κολυμπάνε σε νερό θερμοκρασίας 23.5 βαθμών προκειμένου να μην χάσουν προπόνηση. Το ταλέντο, η διάθεση για δουλειά και πρόοδο, συναντώνται άπλετα μεταξύ των τμημάτων του ΝΑΟΚ. Εντούτοις, η έλλειψη υποδομών και ενδιαφέροντος από την πολιτεία, στέκονται συχνά τροχοπέδη στην προσπάθεια αθλητών, γονέων και προπονητών για ανάδειξη ταλέντων και προώθηση του αθλητισμού.

Οι προπονητές του ΝΑΟΚ ευχαριστούν την διοίκηση και τους γονείς των αθλητών για την πολύτιμη στήριξη και συνεργασία. Η συνέχεια έπεται στο εαρινό κύπελλο προαγωνιστικών κατηγοριών στα Ιωάννινα, στις 09/03.

2ος Χειμερινός Αγώνας Προαγωνιστικών Κατηγοριών 20242ος Χειμερινός Αγώνας Προαγωνιστικών Κατηγοριών 20242ος Χειμερινός Αγώνας Προαγωνιστικών Κατηγοριών 2024